+31 (0)6 - 36063360   Info@brouwerij-tmeuleneind.nl

Barrel Aged bieren van Brouwerij 't Meuleneind

Op dit moment liggen er 24 barrels op de zolder van Brouwerij ‘t Meuleneind. Veel van deze barrels zijn voor tientallen jaren gevuld geweest met dranken als Rum, Congnac, Whisky, Gin of Port.

In deze barrels liggen diverse stijlen bier te rijpen, zoals Barley Wine, Tripel, Russian Imperial stout en Quadrupel. Tijdens het rijpingsproces komt er veel tannine, vanille en andere zoete aroma’s vanuit het hout van het vat bij het bier. Daarnaast geeft ook de originele drank een bijzondere smaak aan het bier. We laten de barrels gemiddeld een jaar rijpen in onze brouwerij en deze zullen slechts één keer gevuld worden met bier. Ieder Barrel Project van Brouwerij ‘t Meuleneind is dus een ‘single cask barrel aged bier’.
                                                                                                        De eerst volgende barrel die zal worden afgevuld is:

Barrel Project 20.05

Barrel Project 20.05 is een Schots Whisky vat dat we hebben gevuld met een quadrupel van 11%. Door het Schots Whisky vat, kunnen we een rijke volle smaak verwachten met subtiele rokerige toetsen. Het vat is op 13 maart 2019 gevuld en zal eind juni van dit jaar worden afgevuld. In het vat zit ongeveer 190 liter bier, wat neer komt op ongeveer 500 flesjes.