Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal ‘veelgestelde vragen’ over Brouwerij 't Meuleneind en onze bieren. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar komt de naam Brouwerij 't Meuleneind vandaan?

De brouwerij is gevestigd in de Moleneindsestraat in Hoeven. In Hoeven is dit een bekende straat, die in het Hoevense dialect '’t Meuleneind' genoemd wordt. Vandaar de naam Brouwerij ‘t Meuleneind.

Hoe is de ‘Halderbergse lijn’ ontstaan en hoe is het etiket tot stand gekomen?

We wilde een echt streekbier brouwen. Hoeven, het dorp waarin de brouwerij staat, ligt in de gemeente Halderberge. Toen een van de wethouders van de gemeente bij ons een biertje kwam proeven, sprak hij over ‘ons’ bier. Zo is de naam ‘Halderbergs bier’ ontstaan. Het etiket is er een met een knipoog, maar ook daar zit een verhaal achter. Wanneer je ons bier drinkt ziet ‘de wereld er een stuk mooier uit’. Vóórdat je het flesje leeg hebt, zie je een oudere dame. Nádat je het flesje leeg hebt, en je deze omdraait, dan zie je een prachtige jongedame.

Is Brouwerij ’t Meuleneind duurzaam?

Ja, dat zijn we zeker. Er liggen zonnepanelen op het dak van de brouwerij. Deze panelen verwarmen het bier tijdens het brouwproces en zorgen ervoor dat alle machines in de brouwerij als een zonnetje lopen. Het bier laten we na het koken terug koelen door een tegenstroomkoeler. Door leidingwater door de koeler te laten lopen, wordt het bier gekoeld. Het opgewarmde leidingwater gaat vervolgens terug de warmwater tank in. Hiermee kunnen we weer een ander bier brouwen. Bierbostel, dat overblijft na het brouwen van het bier, brengen we naar een lokale koeienboer. Hij voert het aan de koeien, zodat dit in plaats van een restproduct juist voeding wordt!

Hebben jullie eigen cadeaubonnen?

Ja, wij verkopen onze eigen cadeaubonnen. Het bedrag kun je zelf bepalen. Deze cadeaubonnen kun je hier bestellen.

Waar is het bier van Brouwerij ’t Meuleneind te koop?

Onze bieren zijn te koop bij diverse slijterijen en horecagelegenheden in voornamelijk Brabant en ook op steeds meer plaatsen in de rest van Nederland. Ze zijn ook te koop in onze webshop.

Hoe verzenden jullie de bestellingen?

We verzenden de bestellingen via PostNL. We sturen de track en trace code door zodra deze beschikbaar is. Indien een van de brouwers in de buurt is, dan brengen we jouw bestelling persoonlijk bij je langs. In dat geval nemen we contact met je op via telefoon of e-mail.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, dat kan zeker! Kies voor de optie ‘afhalen bij de brouwer’ tijdens het bestelproces. Je kunt jouw bestelling ophalen in de brouwerij, zodra je een e-mail hebt gekregen dat deze klaar staat.

Verkopen jullie ook ingrediënten voor het brouwen van bier?

Ja! In de categorie bierbereiding vind je alle ingrediënten die een (hobby)brouwer nodig heeft voor het brouwen van een eigen bier. Je vindt hier onder andere hop, mout en gist. Daarnaast verkopen we ook bierflesjes en bierdopjes.

Zit er statiegeld op de bierflesjes van Brouwerij ’t Meuleneind?

Op onze bierflesjes (33cl, 37.5cl en 75cl) zit geen statiegeld. Ze mogen gewoon in de glasbak. We hebben hiervoor gekozen, omdat het hergebruiken van de flesjes voor het milieu uiteindelijk nadelig uitpakt.

Organiseren jullie ook rondleidingen in de brouwerij?

Jazeker! Als je een kijkje wilt nemen in onze brouwerij, dan kun je hier een rondleiding boeken. Tijdens deze rondleiding ontdek je alle aspecten van onze brouwerij. Als je geluk hebt zijn de brouwers aan het brouwen en kun je naast het zien hoe wij het bier brouwen, óók het bier ruiken en proeven. Buiten onze 'open' rondleidingen is het ook mogelijk een privérondleiding te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik heb een slijterij / horecagelegenheid. Is het bier van Brouwerij ’t Meuleneind ook te bestellen bij een groothandel?

Onze bieren kun je alleen rechtstreeks bij ons bestellen. We hebben hiervoor gekozen, omdat we graag persoonlijk contact willen hebben met onze verkooppunten. Daarom leveren onze brouwers het bier ook altijd zelf. Interesse om ons bier te verkopen in jouw slijterij of horecagelegenheid? Neem dan contact met ons op.