+31 (0)6 - 36063360     mailto:info@brouwerij-tmeuleneind.nl


Oorsprong

De oorsprong van onze brouwerij ligt in het Zeeuwse Westkapelle. De brouwer groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft ons altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten.

Het brouwen

Een paar jaar geleden begon het brouwen amateuristisch. Het eerste brouwsel was een extract in blik met wat water erbij, waarbij de smaak wel wat te wensen overliet. Nu een aantal jaar later is wat begonnen is als hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij. Op 25 maart 2017 is de eerste charge van 750 liter Halderbergs Blond gebrouwen. Inmiddels hebben heel wat bieren. Onder andere: Halderbergs Weizen, Halderbergs Dubbel, Halderbergs Tripel, Halderbergs Bombast, Halderbergs IPA, Halderbergs WIPA en Halderbergs Quadruppel.

Andere producten

Naast de bieren die we op dit moment verkocht worden bij verschillende winkels in en om Brabant en op onze webshop. Zijn er nog meer producten te vinden in onze collectie. Onder het kopje: 'anderen producten' vind je namelijk een collectie producten die een hobbybrouwer nodig heeft om het perfecte biertje te brouwen.

We hopen dat u veel plezier mag beleven van de aangeboden producten. Mocht u een product missen, wat u beslist wil aanschaffen laat het ons weten, we kunnen u zeker van dienst zijn.